Норвегия спечели първата мъжка щафета за сезона (видео)

Начало / Зимни / Биатлон / Норвегия спечели първата мъжка щафета за сезона (видео)

Норвегия спечели първата мъжка щафета за сезона от Световната купа по биатлон. Оле Ейнар Бьорндален, Хенрик Л’Абе Лунд, Ерленд Бьонтегаард и Ларс Хелге Биркеланд изведоха своята страна до победа в Хохфилцен. Норвежкият квартет не направи нито една наказателна обиколка, използва 9 допълнителни патрона и финишира с време от 1:21:21.8 часа.

На втора позиция се нареди отборът на Германия в състав Ерик Лесер, Бенедикт Дол, Арнд Пайфер и Зимон Шемп. На немските биатлонисти също не се наложи да въртят допълнителни обиколки, но пък използваха общо 17 резервни патрона. Тяхното изоставане от победителите е от 1:54.9 минути.

На подиума се качи и квартетът на Франция – Жан-Гийом Беатрикс, Симон Дестийо, Емилиен Жаклен и Кантен Фийон Майе. Те останаха на 2:34.0 минути зад норвежците, след като направиха 3 допълнителни обиколки и имаха нужда от 13 допълнителни патрона.

България зае 11-ото място в състезанието. Михаил Клечоров, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев приключиха с 18 допълнителни патрона и време от 5.43.4 минути по-слабо от това на Норвегия. Клечоров също така завъртя една допълнителна обиколка, а Синапов направи още две.

В надпреварата участваха 26 щафети, като 8 от тях бяха застигнати с обиколка, включително тази на домакините от Австрия.

Фото: БТА

Коментар