Лаура Далмайер спечели преследването в Анеси, Емилия Йорданова 56-та

Начало / Зимни / Биатлон / Лаура Далмайер спечели преследването в Анеси, Емилия Йорданова 56-та

Германката Лаура Далмайер спечели преследването на 10 километра от Световната купа по биатлон, което се проведе в Анеси.
Дамайер допусна само една грешка в стрелбата срещу четири за победителката от спринта в четвъртък Анастасия Кузмина, която в крайна сметка остана втора.
Далмайер финишира за 30:09.9 минути, като бе точна с първите си 19 патрона в стрелбата, но сбърка последния и трябваше да завърти една наказателна обиколка. Кузмина, която стартира с над половин минути аванс, но направи три наказателни обиколки още на първа стрелба, имаше възможност да си върне лидерската позиция, но също като Даймайер сбърка при последния изстрел, което я лиши от шансове за първото място. В крайна сметка състезаващата се за Словакия рускиня остана на точно 14 секунди от Далмайер.
Трета в днешния старт завърши италианката Луиза Витоци, която направи само една наказателна обиколка и остана на 31.8 секунди от Далмайер.
Селина Гасперин (Швейцария), Денизе Херман (Германия) и Сюзан Дънкли (САЩ) допълниха челната шестица.
Българката Емилия Йорданова остана на 56-о място с цели 6 грешки в стрелбата и пасив от 6:15.9 секунди.
В генералното класиране води Кузмина с 259 точки, следвана от финландката Кайса Макарайнен с 254 и Херман с 247. Лидер в дисциплината преследване остава Макарайнен със 121 точки, втора е Кузмина със 119, а Херман е трета със 116.

ФОТО: БТА

Коментар