Йоханес Тингес Бьо спечели преследването в Нове место

Начало / Зимни / Биатлон / Йоханес Тингес Бьо спечели преследването в Нове место

Лидерът в генералното класиране на сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) спечели преследването на 12,5 километра от Световната купа по биатлон в Нове место (Чехия).

Бьо, който стартира от първа позиция, след като вчера триумфира в спринта, успя да запази лидерското си място, въпреки че направи общо четири грешки при четирите си стрелби.

Така той записа пети успех за сезона и общо 27-и в кариерата си.

Руснакът Александър Логинов, който потегли втори, запази позицията си. Той също допусна четири грешки и финишира на 6,2 секунди след победителя, като свали почти 15 секунди от изоставането си от норвежеца след спринта, но в крайна сметка не успя да настигне съперника.

Трети на 23,9 секунди се нареди Тарей Бьо от Норвегия, който свали 19 от 20 мишени и прогресира с пет места, за да се качи на подиума.

Носителят на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) единствен направи четири безгрешни стрелби и отбеляза изключителен прогрес от 43-о до пето място с изоставане от 57.3 секунди зад Йоханес Тингес Бьо.

От българите най-добре се представи Красимир Анев, който след 4 грешки се изкачи с 11 места и завърши 26-и на 3:04.1 минути.

Владимир Илиев, който стартира 27-и, имаше проблеми при стрелбата, като направи общо 9 пропуска, 6 от които от положения прав и финишира 36-и на 4:02.1 минути.

Третият българин Димитър Герджиков също отбеляза сериозен прогрес от 14 места и завърши 45-и на 4:58.1 минути с пет грешки при стрелбата, като остана на по-малко от 30 секунди от място сред първите 40, които печелят точки за Световната купа. 

В генералното класиране след седем състезания убедително води Йоханес Тингес Бьо с актив от 368 точки, пред Логинов с 286 точки и Антонен Гигона (Франция) с 249 точки.

От българите Анев е 32-и със 70 точки, Илиев е 49-и с 30 точки, Синапов заема 56-ото място с 22 точки, а Герджиков е 67-и с 4 точки.

Коментар