Йоханес Тингес Бьо постигна четвърта победа за сезона

Начало / Зимни / Биатлон / Йоханес Тингес Бьо постигна четвърта победа за сезона

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо постигна трета поредна победа, след като спечели спринта на 10 км километра от Световната купа по биатлон в Анеси (Франция).
24-годишният Бьо повали всичките 10 мишени и преодоля дистанцията за 22:16.9 минути. За норвежеца това беше четвърти успех за сезона и 17-и в кариерата.

Двама представители на домакините се качиха на подиума. Носителят на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) остана втори на 21.1 секунди също без грешка на огневия рубеж.
Трети се нареди Антонен Гигона, който повали всички мишени и финишира на 34.7 секунди след победителя.

Този сезон Йоханес Тингес Бьо спечели индивидуалната дисциплина на 20 км в Йостерсунд (Швеция), както и спринта и преследването в Хохфилцен (Австрия) миналия уикенд.
Най-добре от българите се представи Владимир Илиев, който се нареди 27-и с една пропусната мишена и пасив от 1:37.5 минута. Красимир Анев е 43-и с една грешка в стрелбата и на 1:58.1 минута след победителя. Антон Синапов завърши 53-и с два пропуска и на 2:17.0 минути, а Михаил Клечеров се нареди 97-и от 103 финиширали с три грешки в стрелбата и пасив от 4:06.6 минути.
Мартен Фуркад води в генералното класиране за Световната купа с 318 точки, след като беше на подиума във всичките шест старта от началото на сезона. Втори е Бьо с 298 точки, а третото място заема Яков Фак (Словения) с 244 точки.
В Анеси в събота предстои преследването за мъже и за жени.

фото:БТА

Коментар