Бьо взе деветата си победа в Руполдинг, Анев с най-добро класиране през сезона

Начало / Зимни / Биатлон / Бьо взе деветата си победа в Руполдинг, Анев с най-добро класиране през сезона

Лидерът в генералното класиране на сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) записа девета победа за сезона, след като триумфира в масовия старт на 15 км в германския зимен център Руполдинг.

Бьо допусна една грешка в четирите си стрелби и измина трасето за 36:43.8 минути. Така той постигна 31-и успех в кариерата си.

Българинът Красимир Анев записа най-доброто си класиране за сезона, след като се нареди 12-и. Той стреля без грешка и завърши на 36.3 секунди след победителя.

Втори на 0.6 секунди с две пропуснати мишени остана Юлиан Еберхард от Австрия, а трети финишира Кентен Фийон Мейе от Франция с една грешка в стрелбата и пасив от 2.8 секунди.

Носителят на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) завърши четвърти на 8.6 секунди с една грешка в последната стрелба.

Йоханес Тингес Бьо е начело в генералното класиране за сезона след 12 старта с 662 точки, следван от Александър Логинов с 476 точки и Мартен Фуркад с 428 точки.

От българите Анев е 31-и със 131 точки, Илиев е 53-и с 30 точки, Синапов заема 59-ото място с 22 точки, а Герджиков е 78-и с 4 точки.

Фото: БТА

Коментар