Шифрин стартира сезона на слалом с победа

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Шифрин стартира сезона на слалом с победа

Трикратната световна шампионка Микаела Шифрин (САЩ) спечели първия слалом от сезона за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Леви.
Шифрин, олимпийска златна медалистка от Сочи 2014, финишира за 1:32.61 минута и триумфира за трети път в кариерата си във финландския курорт след 2013 и 2016 година. Тя беше най-бърза в първия манш с 45.06 секунди, а със солидно второ спускане не допусна да бъде изпреварена.
Така 23-годишната американката записа 44-ата си победа за Световната купа и 33-а в слалома, като по този начин тя се доближи само на два успеха от лидерката във вечната класация на дисциплината Марлийз Шилд (Австрия). 
Миналогодишната победителка в Леви Петра Влъхова (Словакия) този път остана втора на 58 стотни от секундата.
Трета на 79 стотни се нареди австрийката Бернадете Шилд, която беше най-бърза във втория манш и успя да се придвижи от 12-ото място до подиума.
Олимпийската шампионка от Пьончан 2018 Фрида Хансдотер беше втора след първия манш, но с по-несигурно второ спускане тя остана четвърта на 81 стотни зад победителката.
С успеха днес Шифрин оглави и генералното клрасиране за Световната купа след втория старт от сезона със 160 точки, следвана от Теса Уорли (Франция) със 100 точки и Уенди Холденер (Швейцария) с 81 точки.

Коментар