Шифрин спечели слалома в Шплиндеров Млин

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Шифрин спечели слалома в Шплиндеров Млин

Американката Микаела Шифрин продължава да доминира в алпийските ски и днес спечели поредния слалом в Шплиндеров Млин (Чехия), след като беше най-добра в първия манш и остана на 2-о място във втория.

Днес Шифрин спечели и малкия Кристален глобус, след като поведе с повече от 200 точки в слалома. Американката ще остане в историята и с още един рекорд, регистрирайки 15-а победа в рамките на един сезон. Предишният рекорд на

Врени Шнайдер от Швейцария беше 14 победи през сезон 1988/1989.

Като краен резултат 1:38.98 минути, изпреварвайки с 0.85 стотни швейцарската състезателка Уенди Холендер и 2.3 секунди Петра Влъхова (Словакия). Шифрлин водеше с 0.37 секунди пред Холендер в първия манш, а след това просто увеличи преднината си.

Изненадващо най-доброто време във втория манш даде австрийката Катерина Трупе, което й помогна да се изстреля от 16-о на 8-о място и за 6 десети пропусна възможността да се изкачи на подиума.

"Невероятно е, че още след първия манш беше ясно, че съм отпаднала, но показах, че наистина съм в добра форма в момента. Харесвам пистата в Шплиндеров Млин, винаги ми е харесвало да се връщам тук, заяви 23-годишната австрийка Трупе, която беше посочена и като сензацията на слалома днес.

В класирането за Световната купа Шифрин води с 1954 точки, след като вече е победител през този сезон. Второто място е за Влъхова, която е с 1235 точки, а третото място е за Холендер с 943.

За Малкия кристален глобус Шифрин води с 1060 точки, пред Влъхова с 817 и Холендер с 601.

Коментар