Шифрин не изненада никого и спечели в Кортина Д'Ампецо

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Шифрин не изненада никого и спечели в Кортина Д'Ампецо

Американката Микаела Шифрин спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо, а звездата на женските алпийски ски Линдзи Вон (САЩ) не успя да завърши в последното състезание в Италия в нейната кариера.

23-годишната Шифрин финишира за 1:22.48 минута. Така тя записа 11-а победа за сезона, с което се доближи до рекорда за всички времена от 14 успеха в една кампания на швейцарската легенда Френи Шнайдер от сезон 1988/89.

Това е 54-а победа в кариерата на Шифрин за Световната купа, с което тя се изравни с легендата Херман Майер (Австрия) на шестото място във вечната ранглиста.

Този успех е трети за Шифрин в три супергигантски слалома от началото на сезона.

Втора на 16 стотни от секундата се нареди Тина Вайратер (Лихтенщайн), а трета на 18 стотни завърши Тамара Типлер (Австрия).

34-годишната Линдзи Вон, която направи дебюта си за сезона едва в Кортина Д'Ампецо заради контузия, не успя да завърши състезанието. Вон, за която това е последен сезон, има 12 победи в Кортина и е най-успешната алпийка в историята на стартовете в италианския курорт.

В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин е на върха с 1494 точки след 22 старта. Втора е Петра Влъхова (Словакия) с 898, а трета - Уенди Холденер (Швейцария) с 637 точки.

В подреждането за малката световна купа в супергигантския слалом води Шифрин с 300 точки, следвана от Тина Вайратер с 236 точки, Рагнхилд Мовинкел (Норвегия) с 211 точки и други.

Фото: БТА

Коментар