Шифрин най-сетне сбърка, Влъхова взе гигантския слалом в Земеринг

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Шифрин най-сетне сбърка, Влъхова взе гигантския слалом в Земеринг

Словачката Петра Влхова постигна първа победа в кариерата си в гигантския слалом при жените, след като триумфира в състезанието от Световната купа в австрийския курорт Земеринг.

Влхова показа много стабилно каране и в двата манша, като въпреки третото си място след първия успя да се възползва от грешките на основните си конкурентки - американката Микаела Шифрин и австрийката

Щефани Брюнер, които заемаха челните две места след първите спускания, за да постигне петата си победа в състезанията от Световната купа.

Влхова постигна общо време от 2:04.72 минути, а на 0.45 секунди зад нея на втора позиция завърши Виктория Ребенсбург. Германката намери място на подиума, след като даде най-добро във втория манш, а

трета в днешното състезание завърши французойката Теса Уорли, която бе по-бавно от Влхова с шест десети от секундата.

Шифрин, която бе лидер след първия манш, направи няколко грешки във втория и в крайна сметка завърши едва пета на 0.66 секунди за победителката, като бе изпреварена с 0.02 секунди от Брюнер, която остана на четвърто място.

Челната шестица допълни италианката Федерика Бриньоне на 0.76 секунди зад Влхова.

В генералното класиране за Световната купа води Шифрин, която има 934 точки. Втора е Влхова с 488 точки, а трета е норвежката Рагнхилд Мовинкел с 396 точки.

В подреждането за Малкия кристален глобус в дисциплината "гигантски слалом" лидер е Бриньоне с 270 точки, пред Уорли с 265 и Шифрин с 255. Петра Влхова е седма със 168 точки.
 

Коментар