Федерико Пелегрино и Хана Фалк спечелиха спринтовете на 1.2 км в Дрезден

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Федерико Пелегрино и Хана Фалк спечелиха спринтовете на 1.2 км в Дрезден

Световният шампион Федерико Пелегрино (Италия) и Хана Фалк (Швеция) спечелиха спринтовете на 1.2 километра свободен стил за мъже и жени от Световната купа по ски-бягане в германския зимен център Дрезден.

27-годишният Пелегрино финишира за 1:52.77 минута и записа първа победа за сезона. Втори на 18 стотни от секундата завърши Йоханес Клаебо (Норвегия), а трети се нареди Люка Шанава (Франция) с пасив от 98 стотни.

В генералното класиране за Световната купа за сезона след 18 от 30 старта начело е Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия) с 875 точки, следван от Клаебо с 832 точки и Дарио Колоня (Швейцария) с 807 точки.

При жените победителка в спринта стана Хана Фалк (Швеция) с 2:11.02 минути. След фотофиниш с пасив от 23 стотни от секундата втора завърши завърши Мая Далквист (Швеция). Трета се нареди американката Софи Колдуел.

В генералното класиране начело с 1154 точки е Хайди Венг (Норвегия), която не участва в днешното състезание. Втора е Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия) с 1087 точки, а трета Джесика Дигинс (САЩ) със 776 точки.

Фото: БТА

Коментар