Три италиански състезателки заеха подиума в спускането за жени в Бад Клайнкирхайм (видео)

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Три италиански състезателки заеха подиума в спускането за жени в Бад Клайнкирхайм (видео)

Три италианки се качиха на подиума в спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в Бад Клайнкирхайм (Австрия).

Победителка стана София Годжа, която записа време 1:04.00 минута. За нея това е първи успех за сезона и общо трети в кариерата.

Състезанието се проведе при лоши атмосферни условия и трасето беше съкратено заради мъгла и лоша видимост.

Втора на 1.10 секунда остана победителката от вчерашния супергигантския слалом Федерика Бриньоне, а трета с пасив от 1.45 секунди финишира Надя Фанкини. 

Вчера сестрата на Надя Фанкини - Елена, обяви че приключва участието си за Световната купа заради предстоящо лечение на туморно заболяване. Италианката ще премине серия от медицински прегледи и тестове, а нейната цел е да се завърне на пистата в края на 2018 година. 32-годишната Фанкини спечели сребърен медал в спускането по време на световното първенство през 2005 година, като има и две победи в стартовете от Световната купа.

Голямата звезда на алпийските ски Линдзи Вон (САЩ), олимпийска шампионка в спускането от Ванкувър 2010, се провали днес и остана едва 27-а на 3.03 секунди след победителката.

В генералното класиране за сезона продължава да води Микаела Шифрин (САЩ) с 1381 точки, която пропусна днешния старт. На втора позиция е швейцарката Уенди Холденер с 560 точки, а третото място заема Петра Влъхова (Чехия) с 544 точки.

В подреждането за малката Световна купа в спускането начело е Тина Вайратер (Лихтенщайн) със 170 точки, следвана от София Годжа със 169 точки и Корнелия Хютер (Австрия) със 168 точки. 

Фото: БТА

Коментар