Регенсбург спечели Малкия кристален глобус след отменения старт в Оре

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Регенсбург спечели Малкия кристален глобус след отменения старт в Оре

Германката Виктория Ребенсбург спечели Малкия кристален глобус в гигантския слалом при жените, след като заключителният старт за сезона в Световната купа в Оре (Швеция) бе отменен заради лошо време.

Силен снеговалеж и ураганен вятър накараха организаторите да отменят заключотелното състезание за сезон 2017/18, като по този начин Ребенсбург спечели трета титла в коронната си дисциплина след 2011 и 2012 година.

Ребенсбург има 582 точки в актива си, а втора остава французойката Теса Уорли с 490 точки. Трета е американката Микаела Шифрин с 481 точки.

Именно за Шифрин е Големият кристален глобус за сезон 2017/18 в Световната купа с 1773 точки. Втора е швейцарката Уенди Холденер с 1168 точки, а трета остава Ребенсбург с 977 точки.

В другите дисциплини титлите взеха италианката София Годжа в спускането, Тина Вайратер от Лихтенщайн в супергигантския слалом, Шифрин в слалом и Холденер в комбинацията.

Засега няма информация дали и днешният старт при мъжете, който е последният слалом за сезона, ще бъде отменен заради лошото време в Оре.

Фото: БТА

Коментар