Обобщението на сезон 2017/2018 в алпийските ски (Видео)

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Обобщението на сезон 2017/2018 в алпийските ски (Видео)

Сезон 2017/2018 в алпийските ски вече е в историята. В него се случиха много интересни неща, но накарая изненадите бяха твърде малко, защото световните купи отидоха при Марсел Хиршер и Микаела Шифрин.

Австриецът направи поредния си феноменален сезон. Спечели 13 победи в него, победи рекорда на легендарния Херман Майер от 55 победи в Световната купа и вече има 58. И най-важното - показа изключителен стил, доминация в техничните дисциплини и не остави никакъв шанс на своя основен преследвач - Хенри Кристоферсен. Всичко това е още по-интересно, защото Хиршер започна сезона с първата по-тежка контузия в кариерата си - имаше счупване на глезена. Пропусна първите стартове в Зьолден, но още от Леви насам започна да ни показва, че и тази година няма никакви намерения да се предава и го направи със страхотен стил. Увенча всичко това не само с малките кристални глобуси в слалома и в гигантския слалом, но и с победите в гигантския слалом и комбинацията на Олимпийските игри в Пьонгчанг.

Микаела Шифрин също доминираше през по-голямата част сезона. Взе си малка почивка в средата на януари и стигна до олимпийска титла в гигантския слалом в Пьонгчанг със стил и до голямата световна купа за втори пореден сезон, както и до малкия кристален глобус в слалома.

Другите двама големи герои през този сезон - Шетил Янсрут и Беат Фойц бяха най-добрите в скоростните дисциплини на Олимпийските игри и взеха по два медала, но Аксел Лунд Свиндал взе титлата там, а накрая малката световна купа в спускането отиде за Беат Фойц. В супергигантския слалом - за Шетил Янсрут. В комбинацията изненадващо Петер Фил, който завърши сезона контузен, спечели малкия кристален глобус. Класирането по нации естествено беше оглавено от Австрия.

При жените австрийките също доминираха в класирането по нации, но не и в кристалните глобуси, защото Виктория Ребенсбург спечели този в гигантския слалом, София Годжа - в спускането, Тина Вайратер - малкия кристален глобус в супергигантския слалом.

Коментар