Марсел Хиршер спечели слалома във Вал д'Изер (видео)

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Марсел Хиршер спечели слалома във Вал д'Изер (видео)

Марсел Хиршер спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Вал Д'Изер (Франция). Австриецът грабна успеха с общо време от 1:41.94 минути. Той беше едва осми след първия манш с 49.55 секунди, но се справи най-добре в тежките условия при силен снеговалеж във второто си спускане и записа 47-и успех в кариерата си, 21 от които в слалома. 

Така австриецът излезе еднолично на четвъртото място във вечната ранглиста по победи за Световната купа, след като досега делеше позицията с легендата Марк Жирардели (Люксембург). Следващата цел на Хиршер е третият Алберто Томба (Италия), който има 50 успеха.

На второ място, с изоставане от 39 стотни, остана норвежецът Хенрик Кристофершен, а с още една стотна по-слабо време завърши Андре Мирер от Швеция, който също се качи на подиума.

Победителят от първия манш – италианецът Стефано Грос, направи слаб втори и се класира едва на 6-ата позиция.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Кристофершен с 285 точки, следван от Хиршер с 274 и Шетил Янсруд с 249.

Кристофершен е лидер и в подреждането в дисциплината слалом. Той е първи със 160 точки, а след него са Хиршер със 114 и Феликс Нойройтер със 100.

Фото: БТА

Коментар