Линдзи Вон на сбогуване: Този бронз е най-доброто, което можах да направя за края на кариерата ми

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Линдзи Вон на сбогуване: Този бронз е най-доброто, което можах да направя за края на кариерата ми

Линдзи Вон сложи край на изключителната си кариера в алпийските ски с бронз в спускането на световното първенство в Оре. Това беше последния старт в знаменитата кариера на 34-годишната американка, която обяви, че спира със спорта след края на първенството.

"Тялото ми не ми позволява вече да се карам ски по начина, който мога. Този бронз в последния ми старт е най-доброто, което можех да направя. През целия ден бях нервна и притеснена. Повече от всичко исках да завърша подобаващо. Не исках да свърша като във вторник - в предпазните мрежи на пистата. Имах вътрешна битка, но успях да се успокоя и да проведа състезанието, както трябва", каза Линдзи Вон.
Американката вече се настройва за живота след ските.

"Страхотно е, че вече няма да се събуждам всяка сутрин и да правя загрявка на коляното ми. Преди се страхувах от неизвестността какво ще правя след ските. Най-хубавото е, че в истинския живот все още съм доста млада. Напоследък в ските се чувствах стара, защото често трябваше да се състезавам срещу 15 години по-млади от мен. 30-те години са новите 20 и аз все още съм супермлада", каза още 34-годишната Линдзи Вон.

Фото : БТА

Коментар