Камен Златков с рекордно класиране на Еврропейската купа

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Камен Златков с рекордно класиране на Еврропейската купа

Рекордно класиране в кариерата си в Европейската купа постигна днес националът в алпийските ски Камен Златков. На слалома в Леви (Финландия) 21-годишният софиянец зае 11-о място с време 1:47,94 минута. 

В първия манш Камен бе 23-и, а с осмо време във втория завърши на 1,08 секунди от победителя Алекс Винатцер (Италия). Втори с 1:47,48 минута е Линус Щрасер (Германия), а трети с 1:47,51 минута е Александър Хорошилов (Русия). Осми на 0,10 секунди пред Камен е олимпийският шампион в слалома от Ванкувър 2010 Джулиано Рацоли (Италия).

"Още преди състезанието се чувствах много добре, защото на тренировките давах добри времена. Вчера направих стабилен първи манш, без риск и грешки и бях в добра позиция за втория. Тогава реших да рискувам и една малка грешка ме извади от трасето. Днес направих два стабилни манша и резултатът бе на лице", коментира след състезанието в Леви националът.

Досега в кариерата си Златков имаше като най-добро представяне в Европейската купа - 19-о място на слалома в Берхтесгаден (Германия) на 11 март 2018-а година. Общо до момента Камен има вече 5 влизания в първите 30 за Европейската купа.

От Леви националът лети утре за Китай, където в Ванлун (4-7 декември) и после в Тайуоо (10-13-и декември) ще кара в 4 гигантски и 4 слалома за Континеталната купа, която с ранга на Европейската купа. 

Коментар