Йозеф Ферщл спечели супергигантския слалом във Вал Гардена

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Йозеф Ферщл спечели супергигантския слалом във Вал Гардена

Германецът Йозеф Ферщл записа първата си победа в Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в супергигантския слалом във Вал Гардена,фото:БТА

Това е първа победа за Германия в супергигантския слалом от 1991 година насам, когато Маркус Васмайер триумфира в Лейк Луис.
29-годишният Ферщл, чието най-добро постижение досега бе пето място в супергигантския слалом в Санта Катерина през миналата година, финишира за 1:35.28 минути, като остави само на две стотни от секундата зад себи си австриеца Макс Франц. Трети завърши друг австриец - Матиас Майер, чието изоставане от победителя Ферщл бе 0.1 секунди.
Четвърти в днешния старт остана норвежецът Александър Аарнолд Килде на 0.22 секудни от Ферщл, докато пети и шести се наредиха Винсент Крихмайр от Австрия и Андреас Зандер от Германия, съответно с 0.30 и 0.38 секунди изоставане от победителя.

Състезанието на няколко пъти бе прекъсвано заради лошите метеорологични условия и гъста мъгла. Това облагодетелства стартиращите с по-предни номера, което до голяма степен е и обяснението за сензационния успех на стартиралия с номер 2 Ферщл.
Все още около 40 състезатели предстои да стартират, но всички най-добри 30 успяха да преминат през финалната линия и състезателите, които още не са успели да се спуснат заради лошото време, няма да успеят да променят класирането в челото.

Водач за Световната купа остава норвежецът Хенрик Кристоферсен с 285 точки. Втори е сънародникът му Аксел Лунд Свиндал с 245 точки, а толкова има и третият Марсел Хиршер (Австрия).
В класирането за Малката световна купа в дисциплината първи е норвежецът Шетил Йенсруд със 180 точки, следван от Винсент Крихмайр със 129 точки и Макс Франц с 92.
 

Коментар