Зибенхоф с втора победа в кариерата си, Линдзи Вон се завърна с 9-то място в Кортина Д'Ампецо

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Зибенхоф с втора победа в кариерата си, Линдзи Вон се завърна с 9-то място в Кортина Д'Ампецо

Австрийката Рамона Зибенхофер спечели втора победа в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като триумфира за втори пореден ден в спускането в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо.

27-годишната Зибенхофер, която беше с трети стартов номер, финишира за 1:36.22 минута и повтори успеха си от вчера в тази дисциплина.

"За да бъда честна, допуснах някои малки грешки. Беше добро представяне за мен, но не перфектно", каза австрийката след състезанието.

Втора на 4 стотни от секундата остана сънародничката й Никол Шмидхофер.

Световната шампионка в спускането Илка Щухец (Словения) завърши трета на 51 стотни след победителката и записа четвърти пореден подиум.

Звездата на женските алпийски ски Линдзи Вон (САЩ), която вчера се завърна на пистата, днес остана на 9-о място на 1.36 секунди зад Зибенхофер. Вчера Линдзи Вон завърши 15-а.

В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин (САЩ) е на върха с 1394 точки след 21 старта. Втора е Петра Влъхова (Словакия) с 898, а трета - Уенди Холденер (Швейцария) с 597 точки.

В подреждането за малката световна купа в спускането води Никол Шмидхофер (Австрия) с 328 точки, следвана от Рамона Зибенхофер с 320 и Илка Щухец с 298 точки.

Утре в Кортина Д'Ампецо предстои супергигантски слалом за жени.

Фото: БТА

Коментар