Екипът на отказващата се Вон пристигна в Гармиш Партенкирхен

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Екипът на отказващата се Вон пристигна в Гармиш Партенкирхен

Докато американската звезда в алпийските ски Линдзи Вон все още се чуди дали да продължи да се състезава и в кои точно стартове до края на сезона, нейният ски-мастор вече е отворил павилиона за подготовка в Гармиш Партенкирхен.

Хайнц Хемерле заяви пред Асошийтед Прес, че тъкмо е пристигнал в германския зимен център и е построил помещението за ски. След това ще се види какво предстои. Райнер Залцгебер, директор но състезанията на компанията за ски Head, също пристигна. Той добави, че заедно с хората от екипа се подготвят Линдзи Вон да се състезава, както в Гармиш, така и на Световното първенство в Оре (Швеция) през следващия месец.

Залцгебер заяви: "За Хайнц Хемерле в момента нещата изглеждат точно така. Но как ще завърши всичко в следващите часове или дни, аз не мога да кажа.

Хемерле добави, че очаква американката трябва да пристигне в Гармиш тази вечер. По план тя трябва да участва в две тренировки в дисциплината спускане в четвъртък.

Самата Вон отказа да влезе в категорични твърдения за следващото си участие в Световната купа, след като миналата неделя заяви, че има нетърпими болки в двете колене и отказването й от активна спортна дейност е близо. В трите старта в Кортина д'Ампецо тя завърши не по-високо от 9-о място. През уикенда дамите по програма трябва да карат спускане и Супер-Джи.

Фото: БТА

Коментар