Германец спечели първия гигантски слалом за годината в Световната купа (видео)

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Германец спечели първия гигантски слалом за годината в Световната купа (видео)

Германецът Щефан Луитц спечели първия за сезона гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Бийвър Крийк (САЩ).

Луитц, който водеше след първия манш с 1:15.57, стигна до успеха с общ време 2:36.38 минути. Той направи грешка в средата на втория манш, но със страхотно каране в последния сектор на трасето финишира за 1:20.81 и успя да стигне до първата си победа в кариерата за Световната купа.

"От началото до края трябва да караш перфектно", бяха първите думи на Луитц след финала.

Миналата година германецът остана трети в Бийвър Крийк. Той беше извън пистата почти една година заради контузия на коляното.

Втори на 14 стотни от секундата остана олимпийският и световен шампион в дисциплината Марсел Хиршер (Австрия), който допусна грешка във втория манш.

Хиршер, който е носител на Световната купа в последните седем сезона, не успя да запише четвърта победа в гиганския слалом в Бийвър Крийк след 2011, 2015 и 2017 година, както и 60-и успех в кариерата си.

Трети на 51 стотни изненадващо завърши швейцарецът Томас Тумлер, за когото това е първи подиум в кариерата.
29-годишният Тумлер даде най-добро време във втория манш.

В генералното класиране за Световната купа след първите шест старта за сезона води Макс Франц (Австрия) с 238 точки. Втори е Мауро Кавизел (Швейцария) с 227 точки, а трети - Винсент Крихмайер (Австрия) с 211 точки.

Щефан Луитц е начело в класирането за малката световна купа в гигантския слалом със 100 точки.
 

Коментар