Влъхова и Шифрин си поделиха първото място в Марибор

Начало / Зимни / Алпийски Ски / Влъхова и Шифрин си поделиха първото място в Марибор

Американката Микаела Шифрин и словачката Петра Влъхова разделиха първото място в гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в словенския зимен център Марибор.

Двете финишираха с еднакво общо време от 2:31.31 минута. Шифрин беше първа след първия манш и даде четвърто време във втория, а Влъхова завърши втора в първия манш и спечели втория, въпреки лошата видимост.

За 23-годишната Шифрин победата е 55-а в кариерата за Световната купа, 12-а за сезона и трета в гигантски слалом, а за Влъхова - осма в кариерата

С успеха си Микаела Шифрин изравни американския рекорд при жените от девет победи в гигантски слалом, поставен от Тамара МакКини през 80-е години.

Трета на 93 стотни от секундата се нареди Рагнхилд Мовинкел (Норвегия).

Представителката на домакините и специалистка в скоростните дисциплини Илка Щухец зарадва родната публика с участието си, което е първо за нея в гигантски слалом за последните близо две години. Щухец, която е световна шампионка в спускането от 2017 година, завърши на 20-о място.

Олимпийската шампионка в дисциплината Микаела Шифрин води убедително в общото подреждане за Световната купа след 25 старта с 1594 точки, пред Петра Влъхова с 998 точки и Уенди Холденер (Швейцария) с 687 точки.
В подреждането за малката световна купа в гигантския слалом след шест състезание начело е Шифрин с 455 точки, пред Теса Уорли (Франция) с 374 и Петра Влъхова с 318 точки.

Фото: БТА

Коментар