Австрийка спечели гигантския слалом в Ясна

Начало / Зимни / Австрийка спечели гигантския слалом в Ясна

Австрийката Ева-Мария Брем спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Ясна (Словакия),фото:БТА

Брем взе солиден аванс след първия манш, който успя да запази при второто си спускане, за да финишира за 2:30.60 минути.
Така 27-годишната австрийка записа втора победа за сезона и трета в кариерата си. 
Олимпийската шампионка в дисциплината от Ванкувър 2010 Виктория Ребенсбург (Германия) направи изключителен втори манш, в който беше най-бърза, като прогресира от 12-ата позиция до втората в крайното класиране с изоставане от само 27 стотни от секундата.

Италианката Федерика Бриньоне се нареди трета на 52 стотни от секундата, а четвърта на 79 стотни се класира Лара Гут от Швейцария. 
20-годишната италианка Марта Басино се нареди пета с изоставане от 1.29 секунда и записа най-доброто представяне в кариерата си. 

Гут поведе в генералното класиране за сезона с 1257 точки. Втора с 1235 точки вече е Линдзи Вон, но американката няма да се състезава до края на сезона заради контузия. Ребенсбург е трета с 994 точки.

В подреждането за малката Световна купа в гигантския слалом лидерка е Брем с 542 точки, следвана от Ребенсбург с 490 точки и Гут с 412 точки.

Коментар