56 индивудуални гимнастички и 19 ансамбъла ще участват на Световната купа по художествена гимнастика в София

Начало / Други / Художествена Гимнастика / 56 индивудуални гимнастички и 19 ансамбъла ще участват на Световната купа по художествена гимнастика в София

56 индивудуални гимнастички и 19 ансамбъла ще участват на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в "Арена Армеец" в София от 30 март до 1 април.

България ще бъде представена от ансамбъл жени, Катрин Тасева и Боряна Калейн.

В София ще пристигнат всички състезателки от елита на художествената гимнастика.

Русия идва със сестри Аверини, Беларус с Катарина Халкина и Алина Харнаско, Израел с Линой Ашрам и Никол Воронков, Украйна пристига с Олена Дяченко и Влада Николченко, много интересни са американките Евита Грискенас и Камила Фийли, японките Минагава и Кита както винаги привличат внимание, тук ще бъдат любимките на публиката италианките Милена Балдасари и Александра Арджиджикулезе, двете испанки Полина Бережная и Сара Лана, както и Никол Рупрехт от Австрия.

Ансамблите на Русия, Италия, Украйна, Беларус, Израел, Германия, Испания, Япония също ще играят в "Арена Армеец".

12 състезателки ще представят България в международния турнир по художествена гимнастика, който ще се проведе преди Световната купа в София. Състезанието ще бъде за жени и девойки, а негов домакин на 27 и 28 март е "Арена Армеец".

В надпреварата при жените отличията ще си оспорват 37 гимнастички от 20 държави.

Фото: БФХГ

Коментар