Невяна Владинова: След време ще осъзнаем, че сме постигнали нещо велико и ще се гордеем с него

Начало / Други / Художествена Гимнастика / Невяна Владинова: След време ще осъзнаем, че сме постигнали нещо велико и ще се гордеем с него

Гимнастичката Невяна Владинова заяви, че българките все още не разбират какво точно са направили на Световното първенство по художествената гимнастика, което завърши снощи в София.

Старши треньорът на българския отбор индивидуално Бранимира Маркова заедно с Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн гостуваха в студиото на сутрешния блок на БНТ.

България зае трето място в класирането по медали с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов, след като гимнастичките от ансамбъла триумфираха на финала на пет обръча,станаха трети в многобоя и си осигуриха квота за олимпиадата в Токио 2020.

Българският тим Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн пък спечели сребро в отборната надпревара при жените.

"След време ще осъзнаем, че това е нещо велико и ще се гордеем с него", добави Владинова.

"Ние сме един от малкото отбори, които наистина сме отбор. Другите са по-скоро индивидуални гимнастички", отбеляза Катрин Тасева.

"За първи път не се чувствах като на състезание и не го чувствах като световно първенство. Даже ми беше много приятно и може би повече се вълнувах в дните, в които не играех заради другите", каза дебютантката Боряна Калейн.

"Наша цел беше на това Световно първенство да покажем един силен отбор и смятам, че този сребърен медал доказва, че наистина можем", заяви Бранимира Маркова.

Фото: БТА

Коментар