Какъв финал на СП! Грациите ни със злато,сребро и бронз!

Начало / Други / Художествена Гимнастика / Какъв финал на СП! Грациите ни със злато,сребро и бронз!

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча и остана на шесто място на три топки и две въжета на 36-о световното първенство по художествена гимнастика в София.

Пред погледа на президента на България Румен Радев, който изгледа половината състезание днес, българските гимнастички Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани

Кирякова изиграха страхотно композицията си с обръчи и получиха оценка от 23.300 точки.

Всички конкурентки на българките - Русия, Италия и Украйна, допуснаха груби грешки.

На второ място се класира Япония с 22.800, а на трето е Италия с 22.550 точки. Русия остана на четвърто място с 20.325 точки.

Българските гимнастички получиха своите медали от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

България завършва световното първенство в София с пълен комплект медали - злато на ансамбъла на пет обръча, сребро в отборната надпревара при жените и бронз на ансамбъла в многобоя.

В днешния последен ден от световното първенство зала "Арена Армеец" беше пълна до краен предел, а българските гимнастички получиха невероятна подкрепа от феновете.

На три топки и две въжета възпитаничките на Весела Димитрова - Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова, допуснаха грешки в изпълнението си и бяха оценени с 20.750 точки.

Титлата спечели Италия с 22.550 точки, а на второ и трето място са съответно Русия с 22.200 точки и Украйна с 21.400 точки.

Италианките бяха наградени от президента на ФИГ Моринари Ватанабе, руските гимнастички от Илиана Раева, а Украйна - от президента на БФГимнастика Красимир Дунев.

Световното първенство в София беше официално закрито от Моринари Ватанабе.

Фото: БТА

Коментар