Илиана Раева: Конкуренцията е невиждана, България е сред най-силните

Начало / Други / Художествена Гимнастика / Илиана Раева: Конкуренцията е невиждана, България е сред най-силните

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е доволна от представянето на националните състезателки на турнира от веригата "World Challenge Cup" в Минск Беларус.

Ансамбълът под ръководството на Весела Димитрова и Михаела Маевска спечели пълен комплект медали - златен на три обръча и два чифта бухалки, сребърен в многобоя и бронзов на пет топки.

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн достигна до три от четирите индивидуални финала, където записа най-добро представяне с четвърта позиция на топка, както и до шесто място в многобоя.

"Златен и бронзов медал за българския ансамбъл на световната купа в Минск днес след вчерашния сребърен в многобоя!

И днес българките бяха безгрешни и в двете си композиции! Изключително представяне на диамантите на Весела Димитрова на това състезание! Четири съчетания изиграни като за учебник, безгрешни, силни, артистични и зрелищни!
Поздравявам отбора, Весела Димитрова и Михаела Маевска! Боряна днес стартира много силно на топка, но остана четвърта. Бухалките бяха без груба грешка, но с пропуснати елементи. Лентата започна силно и уверено, но не издържа на финала и направи две груби грешки. Независимо от това, аз съм много доволна от нея. Набира скорост и бързо наваксва липсата на рутина и състезания. Все пак тя е на 18 години, но е готова за сериозен пробив!. . .Конкуренцията е невиждана досега в този спорт, но България е сред най-силните и при ансамбловите съчетания, и в индивидуалните!", коментира Раева.
 

Коментар