Илиана Раева: Ансамбълът ни е с най-добрите и сложни съчетания в света

Начало / Други / Художествена Гимнастика / Илиана Раева: Ансамбълът ни е с най-добрите и сложни съчетания в света

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е положена много работа по организацията на Световната купа по художествена гимнастика и на съпътстващия турнир за жени и за девойки "София къп". Турнирът е на 27 и 28 март, а Световната купа е от 30 март до 1 април в "Арена Армеец" в София. Очакват се рекорден брой гимнастички.

"Това е Световната купа, на която ще има най-голям брой участници от основаването й досега. Но за мен това е нормално, защото сме домакини на световното първенство през септември и отборите искат да се представят пред българската публика и да направят генерална репетиция. На международния турнир отново има рекордно присъствие, а България ще участва с всички националки състезателки в отделните възрасти. Постарали сме се много с организацията, както винаги", каза Раева на пресконференция днес преди Световната купа. Тя е председател и на организационния комитет.

На срещата с медиите присъстваха още Мария Гигова, член на ТК по художествена гимнастика към ФИГ и Росина Атанасова, генерален секретар на федерацията.

"Момичетата са в много добра форма за етапа, в който се намираме. Съчетанията са нови и ни трябва още малко време, за да ги покажем. Гимнастичките все още не са представили напълни съчетанията. За мен те трябва да са във върхова форма за европейското първенство през юни в Испания и най-вече за световното първенство в София през септември. Очаквайте повече от тях", добави Раева.

Българският ансамбъл беше на лагер на Спортпалас във Варна, а от днес вече е в София. Невяна Владинова пропуска Световната купа заради контузия на глезена.

"Ансамбълът е с най-добрите и сложни съчетания в света. Най-силни сме в ансамблите, но момичетата просто трябва да изиграят композициите си без грешка. Новият правилник е страхотен за нас. Гимнастичките трябва да притежават четири основни неща - гъвкавост, работа с уреда, музикалност и артистичност", коментира още президентът на БФХГ.

Раева каза, че Владинова вече тренира и вероятно ще участва на СК в Пезаро (Италия) от 13 до 15 април.

"Владинова е в много добро състояние. Тя тренира много усилено и евентуално ще участва на Световната купа в Пезаро", каза Илиана Раева. 

Фото: БТА

Коментар