Грацията Елена Бинева прекратява кариерата си

Начало / Други / Художествена Гимнастика / Грацията Елена Бинева прекратява кариерата си

Световната и европейска шампионка с българския национален ансамбъл по художествена гимнастика Елена Бинева прекратява състезателната си кариера, съобщиха от БФХГ.

Причината е, че 6-месечната почивка и лечение на травмата, която има, не е дала необходимия резултат, за да продължи натоварения тренировъчен режим.

След разговор на състезателката с президента на БФХГ Илиана Раева, с треньора си Весела Димитрова и родителите си е взето най-правилното решение за здравето на Бинева, както и за бъдещата много важна подготовка на национален отбор жени.

"След пълна петмесечна почивка и цялостно възстановяване ми бяха направени повторни изследвания, чрез които се установи, че подобрението е съвсем минимално или толкова неефикасно, че проблемът все още е реален и при евентуален повторен натиск (който разбира се е неизбежен при един основен ансамблов състезател в този спорт), последствията биха били непредотвратими...
Последваха дълги разговори с моите родители, с моите колежки от ансамбъла, с моите треньори и преподаватели, както разбира се с Президента на нашата федерация г-жа Илиана Раева.
След разглеждането на проблема от всички възможни страни ние всички взехме единодушното решение, че е време да приключа спортната си кариера в името на моето здраве, както и в името на успеха на нашия национален ансамбъл жени и в името на тяхната спокойна и концентрирана подготовка, която им предстои за Олимпийските Игри в Токио през 2020 година.
Бих искала да заявя на спортната общественост и нашите многобройни фенове, че преустановяването на спортната ми кариера не означава, че напускам и загърбвам любимия си отбор...НАПРОТИВ!!! Ансамбълът, както и целия колектив, могат да разчитат на моите съвети, опит, морална и емоционална подкрепа, както и на присъствието ми в залата през всеки един ден от техния тренировъчен процес!
Олимпийските Игри в Токио през 2020 година са една обща мечта, цел и амбиция, както за мен така и за всяка една моя съотборничка, колежка и приятелка и ако за тях моето присъствие в залата и в ежедневието е важно, то аз ще бъда до ТЯХ!!!... Ще продължавам да помагам така, както съм го правила и досега по време на моя възстановителен период, като дам всичко от себе си да вървят целеустремено, по най-добрия начин към осъществяването на нашата обща МЕЧТА - Олимпийските игри в Токио!
Като за завършек, бих искала да спомена, че съм замислила един много вълнуващ проект заедно със момичетата, който се надяваме да вдъхнови и да вдигне българския дух, както на екипа, така и на цялостната работа на БФХГ - Българска Федерация по Художествена Гимнастика.
Надявам се, че ще се осъществи в най-скорошен срок, за това очаквайте повече подробности съвсем скоро!", коментира Бинева.

Фото: БФХГ

Коментар