Весела Димитрова: Със злато сме и с квота. Обещавам, че следващия път ще сме без грешка

Начало / Други / Художествена Гимнастика / Весела Димитрова: Със злато сме и с квота. Обещавам, че следващия път ще сме без грешка

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова коментира представянето на отбора на световно първенство в София. 

Симона Дянкова Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечелиха бронзов медал в многобоя и квота за олимпиадата в Токио 2020, а днес взеха златото на финала на пет обръча.

"Имаме златен медал, шампионки сме на обръч, завоювахме и квота за Олимпиадата, мисля, че трябва да бъдем доволни", каза Весела Димитрова.

"Аз успях да наблюдавам състезанието вчера, след като приключи. Мисля, че всички отбори допуснаха грешки, не знам на какво се отдава това. ОК, за нас напрежението беше много, но другите отбори. . .стори ми се странно Световно първенство. Анализирахме нещата. Следващия път обещавам, че ще играем без грешка. Много са малки момичетата, да не забравяме. Те влязоха ударно миналия сезон и аз продължавам да повтарям, че имат да се учат. Винаги е трудно да играеш в България. Дано се поучат", добави старши треньорът на ансамбъла.

"Просто беше трудно, толкова искаха да се представят добре момичетата, че това им изигра лоша шега. Иначе беше страхотно изживяване. Те са късметлийки, че изживяха това. Аз още не съм осъзнала, че децата са първи на обръчи в света, малко ми е още трудно да се радвам. Беше много важно за нас да вземе квота, така че догодина в Баку ще бъдем по-освободени", завърши Димитрова.

Фото: БТА

Коментар