Боряна Калейн пред БНТ: Надявам се поне на три финала на Световната купа в София! (Видео)

Начало / Други / Художествена Гимнастика / Боряна Калейн пред БНТ: Надявам се поне на три финала на Световната купа в София! (Видео)

Боряна Калейн и Катрин Тасева ще представят България на първата от четирите световни купи по художествена гимнастика, която ще се проведе в София. Това стана ясно тази седмица. Причината е,че контузията на Невяна Владинова все още не е отшумяла напълно.

Калейн е само на 17 години, но вече сбъдва своите мечти сред елита на художествената гимнастика. Тя впечатлява със смелостта си на килима и абсолютното себераздаване на всяко едно състезание. В края на месеца, заедно с Катрин Тасева ще имат тежката задача да се представят на ниво на световната купа.

"Аз съм убедена,че ще се справим добре. Ще покажем най-доброто от себе си и се надявам хората да харесат това, което ще видят."

Това не е първа Световна купа за теб, но е първата в София. Какво очакваш?

"Много се надявам да играя добре, да си изиграя съчетанията без груби грешки и да се класирам за поне три финала."

През този сезон сменихте три от четирите ти съчетания.

"И четирите ни композиции този сезон са абсолютно различни. Мисля,че музиката и композицията на обръча е най-харесваното ми съчетание. Топката е изключително лирична и нежна, а самата музика  ена български изпълнители и мисля, че ще докосне българксата публика. Аз лично много си я харесвам. Бухалки са мбного наситени откъм работа с уред. Те са може би най-сложното ми съчетание. Надявам се да ги покажа без груби грешки, защото станаха много интересни. Лентата е изключително бърза. Може би най-тежкото за издържане съчетание, защото при нея няма бавна музика, за да си почина, а става все по-бърза и това мисля, че ще грабне зрителите."

Какво си казваш преди да излезнеш пред публиката?

"Дишам дълбоко и си казвам: "Ти можеш, ще се справиш!"

Повече от 365 дни сте на централизирана подготовка. Какво се промени за теб?

"Според мен е много хубаво,че тренираме една с друга. Така се гледаме и се учим от грешките ни, взимаме най-доброто от тези съвместни тренировки и напредваме максимално заедно."

Как се промени Боряна Калейн за последния сезон?

"Израснах много като начин на мислене и възприемане на ситуациите по време на състезание и тренировка. Преди много тежко преживявах това, че греша, но сега вече се уча от грешките си, за да мога да напредвам. Надявам се да отида на поне две Световни купи тази година и да се класирам за финали и да участвам на Световното първенство." 

Радина Жекова, БНТ

Коментар