Боряна Калейн: Медалите са една награда за труда, който сме положили (видео)

Начало / Други / Художествена Гимнастика / Боряна Калейн: Медалите са една награда за труда, който сме положили (видео)

Българските художествени гимнастички триумфираха на първия за годината турнир от веригата Гран При, който се проведе в Москва. Ансамбълът ни спечели злато за композицията с обръчи и два сребърни медала - един в многобоя и един за съчетанието с топки и въжета.

Нова златна надежда пък изгря на килима в Москва. 17-годишната Боряна Калейн грабна златния медал на топка, побеждавайки световната шампионка Дина Аверина. На обръч българското момиче спечели сребро, а на лента - бронз. Гости в студиото на "Денят започва" бяха гимнастичката Боряна Калейн, треньорката ѝ Марияна Памукова и Бранимира Маркова, главен мениджър на националния отбор по художествена гимнастика.

"Доволна съм, защото не съм тръгвала с идеята изобщо за медали, просто отидох, за да си покажа новите композиции и да се представя по най-добрия възможен начин, който може за етапа. Медалите са просто една награда за труда, който сме положили до момента", каза Боряна Калейн.

"Боряна показа една завидна стабилна психика и смятам, че се впусна в това състезание много смело и наистина това беше причината, поради която успя така освободено да си изиграе съчетанията", каза Бранимира Маркова.

Боряна Калейн сподели, че не е вярвала още на първото си състезание ще спечели златен медал, и то в Москва.

Фото: БТА

Коментар