Производителите предлагат замразяване на двигателите с цел намаляне на разходите

Начало / Други / Формула 1 / Производителите предлагат замразяване на двигателите с цел намаляне на разходите

Производителите имат за идея да се замрази развитието с хибридната технология, заради производителност и цена. Рено посреща идеята с отворени обятия, понеже изпитват затруднения да се състезават наравно с големите три отбора в челото, заради бюджет и представяне.

"С тавана на бюджетите и по-справедливото разпределение на финансите две от нашите искания са удовлетворени" сподели Сирил Абитбул пред Ауто Мотор унд Шпорт. "Само че това не е всичко. От 2021 нататък развитието на двигателите трябва да се замрази. Дотогава така или иначе всички ще бъдат на едно и също ниво".

Шефът на Мерцедес Тото Волф коментира, че почти няма възражение по въпроса. "Ако се направи тест на всичките четири двигателя, и се окаже, че разликите в мощността и въртящия момент са в рамките на 1 процент, тогава замразяването би имало смисъл".

Д-р Хелмут Марко от Ред Бул също подкрепя идеята: "Трябва да се замразят двигателите, защото иначе разходите хвърчат нагоре. По време на V8 ерата видяхме колко много пари може да се спестят при замразяване на развитието. С тия чудовища, които имаме сега, икономиите ще бъдат дори още по-големи".

Фото: Instagram

Коментар