Финалите на световната купа по спортна гимнастика във Варна пряко в ефира на БНТ HD

Начало / Други / Финалите на световната купа по спортна гимнастика във Варна пряко в ефира на БНТ HD

БНТ HD ще изпълва финалите на кръга от световната купа по спортна гимнастика, който ще се проведе от 1 до 3 септември във Варна. Състезанията ще бъдат излъчвани пряко на 2 и 3 септември (събота и неделя) от 13.00 до 16.30 часа.

В надпреварата участие са заявили 90 състезатели от 20 държави, сред които и едни от най- силните гимнастици в момента, като бразилецът Артур Занети (олимпийски шампион на халки от Лондон 2012 и олимпийски вицешампион на същия урд от Рио де Жанейро 2016), холандецът Епке Зондерланд (олимпийски шампион на висилка Лондон 2012) и украйнците Олег Верняев (олимпийски шампион на успоредка и олимпийски вицешампион в многобоя от Рио де Жанейро 2016) и на Игор Радивилов (бронзов олимпийски медалист на прескок от Лондон 2012).

При жените прави впечатление заявката на Даниеле Иполито. Бразилката е световна вицешампионка от първенството в Гент (Белгия) през 2001 година и е сестра на Диего Иполито (сребърен олимпйски медалист на земя от Рио де Жавейро 2016 ).
Ръководството на Българската федерация по спортна гимнастика напомня, че утре (18 август) от 10.00 часа в зала "Раковски" ще проведе откритото контролно на националните отбори - мъже и жени. Проверката е част от поредицата контролни, след които ще бъдат определени съставите за участие в престижното състезание.

Коментар