Успешен ден за българските ездачи и във втория ден на Световната купа в Божурище

Начало / Други / Успешен ден за българските ездачи и във втория ден на Световната купа в Божурище

След вчерашното много добро представяне в различните изпитания на Световната купа по конен спорт - прескачане с препятствия , и днес българските ездачи показа майсторство и класа. 

В изпитание 7 "Бронзов Тур - 1 звезда" ( височина на препятствията 105 см) победител стана Мария Дерменджиева с кон Линдор. Тя измина чисто състезателния паркур за 50.47 секунди и заслужено още в началото на деня зрителите чуха българския химн. 

На второ място се класира Ставрос Георгионопулос ( Гърция) - 56.54 секунди с кон Кохиба. Третата позиция е отново за южната ни съседка и Тетис Фулис - 62.01 секунди с кон Алмерия Де Монти. 

В изпитание 8 "Млади коне - 5-годишни" ( височина на препяствията 115 см), както и вчера на първите три места завършиха български ездачи. 
Аспарух Атанасов с кон Кукарача повтори отличното си представяне от Ден 1 и пак победи конкуренцията. Резултатът от времето му е 53.65 секунди, изпреварвайки Николай Асенов - 56.66 секунди с кон Косби. Трети е Ангел Няголов - 59.81 секунди с кон Шалом. 

В изпитание 9 "Млади коне- 6/7 годишни" ( височина на препятствията 125/130 см) с първото място триумфира Филипо Мартини (Италия) - 60.69 секунди с кон Адамантеа. На втората и третата позиция са нашите сънародници Ленко Ангелов - 62.99 секунди с кон Е-Карисима и Калин Неделчев - 65.48 секунди с кон Даридо Б.

Най-очакваното и престижно състезание от днешния ден беше Гран При "Приз SEEWINES", което е европейска и световна квалификация - 2 звезди ( височина на препятствията 14/160 см). 44 коня и ездачи от 8 държави взеха участие на паркура с 12 препятсвия и първите седем състезатели отидоха на финал, който се състоеше от 8 препяствия, като сред тях нямаше българи. Най-добре се представи Руслан Петков с кон Чаколино, който е 14-и в крайното подреждане. Победител е Джовани Консорти ( Италия) с кон Гарецо, второто място е за Андреа Херк (Румъния) с кон Калварие Ван Зам, с трети резултат е София Вандорф (Унгария) с кон Куантус. 

В изпитание 11 Медиум Тур за приз "Български олимпийски комитет- 2 звезди" ( височина на препятствията 135 см) Най-бърза на паркура с резултат 34.38 секунди победата спечели Аурора Бортолаци (Италия) с кон Чайлд Верон. На втората позиция за награждавне излезе Апостол Тенев ( България) с кон Форт ъф Джулай - 35.89 секунди, а трети Панайотис Коцуянис (Гърция) с кон Даушка Ц 37.63 секунди. 

Наградният фонд за Световната купа в София е 50 000 евро.

В събота състезанията от Световната купа продължават на конната база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище, като още от 08:00 сутринта на паркура ще излязат състезателите в изпитание "Бронз Тур-1 звезда" за приза на Община

Божурище. Надпреварите ще завършат около 18:40 с "Медиум Къп - 2 звезди". 

Входът за публика по трибуните е безплатен. 

Коментар