Сър Алекс уговорил мач за златен часовник "Ролекс"

Начало / Други / Сър Алекс уговорил мач за златен часовник "Ролекс"

Италианският футболен агент Джузепе "Пино" Паляра заяви пред съда в Саутуърк Кроун корт, Англия, че е дал на сър Алекс Фъргюсън златен часовник "Ролекс" на стойност 30 хиляди лири като благодарност за помощта му да бъде фиксиран крайният резултат на мач от Шампионската лига, пише британският таблоид "Телеграф".

Според показанията на 64-годишния италианец, ставало дума за двубой с Ювентус. Импресариото в момента живее в Бери, в околностите на Манчестър, но по време на въпросния двубой е имал тесни връзки със "старата госпожа". 

Той е изправен пред съда за даване на подкупи, като от показанията му бяха споменати и други известни имена в английския футбол - Хари Реднап, Стив Макларън, Нийл Уорнък, Антонио Конте и др. От прокуратурата обявиха, че единствен обект на тяхното обвинение е Паляра и засега няма да предприемат действия срещу другите, засегнати от показанията му. 

До съдебното дело срещу италианеца се стигнало, когато през 2016 г. споделил практиките си пред жена, представяща се за бизнесдама, свързана с английски клуб. Това всъщност била журналистката под прикритие Клеър Нюуел.

Фото: БГНЕС

Източник: БНР

Коментар