Станимира Петрова открива "Странджа 2016"

Начало / Други / Станимира Петрова открива "Странджа 2016"

Световната ни шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова ще излезе първа от българските боксьори на ринга в зала "Универсиада" в 67-ото издание на международния турнир "Странджа".

Носителката на купата при жените от 2015 г. ще започне защитата на трофея си срещу Алем Елгул от Тунис. Срещата им в категория до 51 кг е в първата сесия на надпреварата, която започва в 11 ч. днес, и ще се проведе около 12 ч. 

На двата ринга в "Универсиада" сутринта няма друго българско участие. Следобед от 15:15 ч. е втората сесия, в която от националите ни ще боксират Димитър Илиев и Симона Симеонова. В категория до 49 кг съперник на Илиев ще бъде Мухамед Унлу от Турция, а Симона ще срещне китайката Ян Венлу при 64-килограмовите. 
В 19:15 ч. турнирът ще бъде открит официално от министъра на спорта Красен Кралев, който е патрон на състезанието.

Вечерната сесия започва веднага след това - в 19:30 ч. Първи на ринга от нашите ще се качи Калин Маврудиев, който намери място в тима ни в последния момент в свободната категория до 64 кг. 

Още трима български боксьори ще започнат участието си на "Странджа" днес. Джоана Нуамеруе (64 кг), Иван Симеонов (91) и Спас Калоянов (81) ще представят своите клубни отбори. Интересното е, че Джоана е републиканска шампионка по кик бокс, участничка е в "България търси талант" и е сестра на световния ни шампион по кик бокс Дюк Нуамеруе. 

Коментар