Ски състезание за дипломати се проведе отново в Банско (видео)

Начало / Други / Спортни Любопитки / Ски състезание за дипломати се проведе отново в Банско (видео)

Ски състезание за дипломати се проведе за девета поредна година в Банско. В него участваха над 70 представители на дипломатически мисии у нас и техни приятели. Състезанието е под егидата на Министерството на външните работи и на Спортното министерство.

Сред мъжете дипломати в ски спусканията в категориите до 50 и над 50 години победители станаха Никола Одибер от посолството на Франция у нас и Йорг Шуграф от немското посолство .Зрителите останаха доста впечатлени от най-малкия участник в ски надпреварата – почти петгодишния Петър Кръшняк. Той участваше заедно със семейството си.

Съорганизатор от страна на дипломатите бе австрийският посланик Роланд Хайзер.

Роланд Хайзер - посланик на Австрия: Това е дипломация по един малко по-различен начин. Атмосферата е много хубава, всички виждаме - условията са прекрасни, Банско е най-добрият курорт .

Външният ни министър Екатерина Захариева бе най-бърза и в двата манша при жените дипломати.

Екатерина Захариева - министър на външните работи: Мисля, че спортът обединява, спортът е здраве, но тука на това прекрасно място е много добър начин да се прави също дипломация.

Много забавна и атрактивна както за участниците, така и за многобройните зрители в местността Шилигарника бе дисциплината „весел биатлон”, в която се включиха няколко дами и френският посланик у нас Ерик Лебедел, който стана и победител. Външният ни министър Екатерина Захариева изрази увереност, че тази инициатива ще продължи и за в бъдеще.

Фото: БТА

Коментар