Трима наши борци запазват шансове да се борят за световен бронз в София

Начало / Други / Силови Спортове / Трима наши борци запазват шансове да се борят за световен бронз в София

Трима от българските борци запазват шансове да продължат в репешажите на световното първенство за кадети в "Арена Армеец".

В категория до 110 кг на свободния стил Георги Иванов стартира с победа над китаеца Цзъхао Хуан с 15:6. В четвъртфиналите европейският вицешампион обаче бе спрян от Арсамаг Засеев с 0:10. Българският национал ще продължи в репешажите при успех на представителя на Русия в полуфиналите по-късно днес.

Двубоите започват от 18 часа, преди това от 17,30 часа е официалното откриване на първенството в София.

Гост в "Арена Армеец" е президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович, който по-рано днес се срещна с премиера Бойко Борисов.
Още двама от младите български таланти очакват съперниците им да ги изтеглят в репешажите.

При 55-килограмовите Рухан Расимов също стартира с успех - 10:0 срещу Джиджи Субтирица (Румъния), но на четвъртфиналите претърпя поражение от американеца Робърт Хауърд с 5:15. 
Божидар Динев (65) пък загуби на старта от руснака Батирбек Цховребов с 3:14, но неговият противникът стигна полуфиналите. 

Други двама българи вече приключиха участието си. При 48-килограмовите Виктор Нейчев загуби от арменеца Харутун Хованисян с 2:4. А Адил Мехмедали падна от Иван Матушевич (Беларус) с 1:5. Съперниците и на двамата загубиха в следващия кръг и така българското участие завърши. 

В София заседава техническата комисия към Международната федерация по борба (UWW), начело с нейния председател Михаил Мамиашвили (Русия), която обсъди измененията в правилата. Промените ще влязат в сила след олимпиадата Токио 2020 и засягат преди всичко класическия стил. На световното през септември в Казахстан ще бъдат прецизирани турнирите, на които ще бъдат експериментирани и новите правила. Едно от предложенията е точки да се начисляват само за технически изпълнения, а не за пасивност. 

Фото: БФ борба

Коментар