Тежък жребий за боксьорките ни на Европейското в София

Начало / Други / Силови Спортове / Тежък жребий за боксьорките ни на Европейското в София

Изключително тежък жребий изтеглиха българските боксьорки за започващото този следобед Европейско първенство за жени в столичната зала "София". 

Още в първата си среща една от надеждите ни за медал - Севда Асенова (48 кг), се изправя срещу действащата шампионка Стелута Дута от Румъния.

Носителката на купа "Балкан" от преди месец Златислава Чуканова излиза срещу туркинята Нериман Истък при 51-килограмовите. При победа младата ни състезателка най-вероятно ще срещне украинката Тетяна Коб, която елиминира Станимира Петрова още в първия кръг на олимпийските игри в Рио това лято. 

Самата Станимира ще излезе първа от българките още днес, като във втория мач от шампионата ще има за съперничка молдовката Йолиа Корол. 

Деница Елисеева (57) и Дафина Маринова (60) ще почиват в първия кръг, но във втория ги чакат съпернички от силните школи на Украйна или Италия и Русия. 

При 64-килограмовите Илияна Гълъбова ще започне срещу силната полякиня Кинга Сива. 

"Това е най-тежкият жребий, който някога ни се е падал. Нямам направо думи", бе краткият коментар на старши треньора на жените Фикрет Ереджебов.

Фото: bgolympic.org

Коментар