Нов медал за България на младежките ОИ, този път във вдигането на тежести

Начало / Други / Силови Спортове / Нов медал за България на младежките ОИ, този път във вдигането на тежести

Българският тежкоатлет Христо Христов спечели сребърен медал на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Христов завърши на второ място в надпреварата по вдигане на тежести в категория над 85 килограма с двубой от 379 килограма.

Той беше лидер след изхвърлянето със 173 килограма, но изтласканите 206 килограма в последствие му стигнаха за среброто.

Шампион със сбор от 2018 килограма стана иранецът Алиреза Юсефи, който изхвърли 162 килограма, но тласна 218 килограма.

Енцо Куворге (Холандия) заслужи бронза с 365 килограма (162 и 203).

Така България си гарантира най-малко осем отличия от надпреварата.

Лекоатлетката Александа Начева също е фаворит за медал, след като води на троен скок след първия етап със 13.76 метра, колкото постигна и испанката Мария Висенте. Трета е рускинята Мария Привалова с лично постижение от 13.04 метра. Решаващата втора фаза от надпреварата е на 16 октомври.

В спринта на 200 метра Веселин Живков завърши шести с 22.00 секунди в последната трета серия, а най-бърз беше Абделазиз Мохамед (Катар) с лично постижение от 21.10 секунди. Живков ще бяга отново в дисциплината във вторник.

Зорница Стоилова завърши на 14-о място в модерния петобой с 962 точки, а шампионка с 1067 точки стана Салма Абдулмаксуд (Египет).

Президентът на БОК Стефка Костадинова се срещна и разговаря с част от българските медалисти на младежката олимпиада в Буенос Айрес.

Костадинова поздрави лично и благодари на всеки един от талантите, като им пожела успехите в Аржентина да бъдат първите крачки към бъдещи победи в големия олимпийски спорт. Последваха много снимки и селфита в олимпийското село.

Коментар