Неуспешно завръщане на Иван Марков

Начало / Други / Силови Спортове / Неуспешно завръщане на Иван Марков

Иван Марков направи неуспешен опит да се завърне на световния подиум във вдигането на тежести. 

Двукратният вицешампион на планетата от 2014 и 2015 година направи шест неуспешни опита в категория до 81 кг на световното първенство в столицата на Туркменистан - Ашхабад.

Марков не се справи три пъти със 161 кг в изхвърлянето, а в изтласкването пробва последователно на 192, 193 и 195, но нито веднъж не закова щангата над главата си. 

Българинът преживя няколко операции и лекуваше тежка травма в коляното през последните три години, като очевидно дългото отсъствие от подиума и силно нарушената подготовка оказаха влияние на неговото представяне в Ашхабад.

Другият българин в тази категория Юндер Бейтула остана осми в група Б и се нареди на 16-о място в крайното класиране с двубой 332 кг (149 изхвърляне и 183 изтласкване). 

Титлата спечели Сяоцзюн Лю (Китай), който записа световен рекорд в двубоя - 374 кг.

До момента на световното първенство в Туркменистан България има шесто място на Ангел Русев и седмо място на Даниела Пандова в категориите на най-леките мъже и жени, като Русев постави и три световни рекорда за младежи. Вчера Божидар Андреев остана девети в категория до 73 кг, а Стилян Гроздев - 14-и в категория до 63 кг.

До края на световния шампионат в Ашхабад ще участват още двама българи. В категория до 109 кг ще ни представят Георги Шиков и Васил Господинов, а състезанието в група А е насрочено за петък от 14.30 часа българско време.

 

Коментар