Мнацканян не успя да стигне до финала на СП за 23-годишни в Букурещ

Начало / Други / Силови Спортове / Мнацканян не успя да стигне до финала на СП за 23-годишни в Букурещ

Бронзовият медалист от световното първенство за мъже Айк Мнацканян не успя да стигне до финала на шампионата на планетата по борба за мъже и жени до 23 години в Букурещ (Румъния). 

Натурализираният арменец започна с победа с технически туш 11:0 над Кумар Аджай (Индия), седми от азиатското първенство през 2016-а, в категория до 72 кг на класическия стил, но на четвъртфиналите беше спрян от Кахармак Кисиметов (Казахстан) с 1:5.

По-късно Кисиметов ще излезе на полуфиналите и при успех ще даде втори шанс в репешажите на национала, за когото това е едва второто състезание за България. Близо година Мнацканян не се беше борил в очакване на българско гражданство.

Останалите българи в класическия стил приключиха участието си. Недялко Петров (55 кг) загуби в репешажите от арменеца Нораир Хакоян с 0:6, а Йоан Димитров (87 кг) надделя над индиеца Кумар Сунил с 8:6, но във втория кръг от репешажите отстъпи пред Антон Курс (Беларус), пети от Евро 2018 до 23 години, с 6:8. 

Другите национали не успяха да стигнат до тази фаза на шампионата. Августин Спасов (60 кг) загуби от Рустам Тейшов (Киргизстан) с 6:8. Дейвид Димитров (67 кг) претърпя поражение от Мурат Фърат (Турция) с 5:7, а Росиан

Дермански (82 кг) беше победен от друг представител на Турция - Бурхан Акбудак с 1:9.

При 97-килограмовите Симеон Станкович пък падна инфарктно от Ромас Фридрикас (Литва) с 2:2. Съперникът му загуби в следващия кръг и българското участие приключи.

Утре започва надпреварата при жените. България е представена с три състезателки, като само Виктория Бобева ще се бори в сряда в категория до 68 кг. Жребият ще бъде публикуван по-късно. Останалите категории утре са: 50 кг, 55 кг, 59 кг и 76 кг.

Коментар