Миглена Селишка с малшанс - само европейско сребро в Букурещ

Начало / Други / Силови Спортове / Миглена Селишка с малшанс - само европейско сребро в Букурещ

Миглена Селишка спечели сребърен медал на европейското първенство по борба в румънската столица Букурещ, след като отстъпи с 4:6 на украинката Оксана Ливач в категория до 50 килограма.

Трикратната европейска шампионка за девойки улови крака на украинката и я събори на тепиха за две точки близо минута и половина преди края, с което поведе с 4:3, но Ливач атакува успешно и избута Селишка извън тепиха за равенство. Секунди преди края украинката спечели нови две точки със събаряне на българката и така поведе с 6:4.
Медалът на Селишка е първи за българската борба на първенството в Букурещ.

„Подобна загуба се преживява трудно, заяви Миглена Селишка след финала в категория до 50 килограма на европейското първенство по борба в Букурещ. Българката водеше секунди преди края на схватката срещу Оксана Ливач, но загуби с късна хватка на украинката.
"Не знам как ще успея да преживея този финал. Съвсем малко не ми остана за златото и може би заради това се преглъща трудно. Не си повярвах ли, не знам. Не успях да се концентрирам и да се осъзная къде съм и какво става", каза Селишка след края на схватката.
Доволна съм (от представянето ми), но ми е тежко, че не успях да покажа повече", добави тя в интервю за БНТ.

Фото: БНР

Коментар