Легендата Нурикян: Убеден съм, че ще излезем от тежката ситуация (видео)

Начало / Други / Силови Спортове / Легендата Нурикян: Убеден съм, че ще излезем от тежката ситуация (видео)

Двукратният олимпийски шампион Нораир Нурякян е уверен, че българските щанги ще успеят да излязат от тежката ситуацията която се намират в момента.

"Разбира се, че следя българското вдигане на тежести. Да не забравяме, че аз съм в щангите от 66-а година. Почти няма изляза ден, в който да не мисля за щангите и за спорта. В последно време знаете какво се случва покрай нас. Много е неприятно, но аз съм убеден, че ще намерим начин да излезем от тази тежка ситуация", каза легендата Нурикян в предаването "Спортна треска" по БНТ1.

Запитан колко далеч е българският спорт от най-славните си години, той отговори:

"По наше време беше друго. Не може да се прави сравнение между двете поколения - между нашето от 60-те и 70-те години и сегашното. Преди малко си говорехме, че аз имах един потник, който си го слагах само на състезания, пазех го като очите си. Млади сте и не знаете тези неща. Сега децата почват да тренират с "Адидас", със специални обувки. Времената са други."

"Всичко върви напред. Аз когато направих световен рекорд през 1972 г., само след две-три години Сюлейманоглу, за когото аз отговарях, вдигаше по 180 на тренировка. Бяха по-талантливи хората тогава, по-млади, по-ентусиазирани. Всички неща се променят в положителен смисъл."

Нурикян определи като "прекрасно" представянето на българския отбор на Европейското първенство в Румъния.

"За мен това е едно прекрасно представяне, особено за младото момче Стилян от Русе. Ако всичко върви при него нормално, съм на 99% сигурен, че може да се бори за олимпийска титла. Но не в тази категория. Треньорът му е достатъчно амбициозен и ги разбира нещата."

Коментар