Кубрат Пулев: Сега виждам, че не бях готов за Кличко

Начало / Други / Силови Спортове / Кубрат Пулев: Сега виждам, че не бях готов за Кличко

Пулев изрази увереност, че шансовете му да стане световен шампион сега са по-големи, отколкото срещу Владимир Кличко преди три години,фото:БТА

Българинът ще се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф в битка за титлите на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).

За Пулев това ще е втори шанс да стане световен шампион. Първият беше на 15 октомври 2014 г., когато беше нокаутиран в петия рунд от Кличко в Хамбург. Това остава единствената загуба на българина на професионалния ринг.

"От една загуба човек научава повече, отколкото от победите. Когато побеждаваш, си мислиш, че си най-добрият и притежаваш всичко необходимо. Една загуба те кара да правиш все повече и повече неща", каза Пулев, цитиран от "Скай спортс".

"Сега виждам, че не бях готов за Кличко. Може би бях твърде млад. Този път обаче подготовката ми е много по-добра, чувствам се по-силен и готов", допълни 36-годишният българин, който има 25 победи в 26 мача, 13 от които с нокаут.

Джошуа ще преследва 20-а победа от 20 мача. Всяка една от срещите му до момента е завършила с нокаут. "Наблюдавам Джошуа повече, отколкото останалите си съперници. Виждам кои неща прави добре и кои - зле. Разучавам го", обясни Пулев.

"Всеки трябва да се учи непрекъснато, независимо дали става въпрос за мен, за Джошуа или за някой друг. Когато някой ви каже, че знае всичко, значи ви лъже", заяви още българският боксьор.

Пулев за пореден път изрази мнение, че мачът между Кличко и Джошуа е бил "на кантар". Според него украинецът е допуснал грешка, защото не се е подготвил правилно. "Той си мислеше, че ще победи Джошуа без проблем", каза българинът.

Пулев е сигурен, че ще се подготви по най-добрия и правилен начин. "Наслаждавам се на тренировките, подготовката ми е изключително концентрирана, силна и умна. Готов съм", завърши той.

  • a

Коментар