Започна Държавният личен шампионат по бокс за ученици в Плевен

Начало / Други / Силови Спортове / Започна Държавният личен шампионат по бокс за ученици в Плевен

Председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев днес даде официалния старт на Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен. 

Организатор на Шампионата е Боксов клуб "Спартак" - Плевен с президент Борислав Георгиев и треньор към клуба световният шампион по бокс Детелин Далаклиев. 

В Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен участват 250 състезатели на възраст до 14 години, представители на 40 клуба в страната. Арена на битките е волейболната зала в спортния комплекс "Спартак". Шампионатът продължава до 24 март /събота/, когато ще се играят финалните срещи в отделните категории.

"За мен е чест да бъда днес сред вас и заедно да обявим началото на Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен", каза Мартин Митев в приветствие към участниците. "Винаги е хубаво да видиш млади хора в спортната зала, защото спортът учи на дисциплина, отговорност и гради характер! Убеден съм, че голяма част от вас в годините ще се развият като елитни български спортисти и с постиженията си ще разнасят славата на България по целия свят. Вашите успехи винаги ще бъдат подарък за всички любители на бокса, ще радват близките ви, вашите приятели и вашите треньори", допълни председателят на Общинския съвет в Плевен. 

Той изрази благодарност и към треньорите за това, че успяват да запалят в младите любов към спорта. "Респект за умението да откривате таланта, да го развивате и подкрепяте! Работата с деца е отговорна и нелека задача, но всяка едно усилие в тази посока си заслужава", каза още Мартин Митев при откриването на състезанието. 

Фото: БНР
 

Коментар