Едмонд Назарян: "Тръгвам за титла на младежката олимпиада"

Начало / Други / Силови Спортове / Едмонд Назарян: "Тръгвам за титла на младежката олимпиада"

Европейският шампион по борба за кадети Едмонд Назарян се прицели и в титлата на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (6-18 октомври). Той ще бъде единственият български състезател в борбата на престижния форум.

През 2018 година синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян бележи изключително силен сезон. Стана номер 1 в Европа, спечели бронз на световното първенство, триумфира и на Балканите в категория до 45 кг на класическия стил.

"Винаги давам всичко от себе си, за да изляза победител от тепиха. От баща си съм научил да не се отказвам и за кратко време да натрупам точки, за да приключа по-бързо срещата и да имам сили за следващата", каза състезателят на пресконференция днес.

"Много се радвам на неговата упоритост. Понякога нещо като не му се получава иска още и още веднъж да опита, докато не го направи. И въпреки че имам три медала от игрите винаги се радвам на младите състезатели, които предложат комбинация от хватки, както прави и Едмонд", допълни Армен Назарян.

Шампионът беше един месец на лагер в Армения, където имаше сериозен избор на спаринг партньори и направи силна подготовка. На игрите Едмонд ще бъде придружаван от баща си.

Преди това Армен Назарян ще води мъжете на силен турнир в Румъния, където ще бъдат изяснени и последните въпросителни около състава за световното първенство в Будапеща (Унгария) през октомври. Отборът пътува утре.

"Иво Ангелов обаче контузи коляното си на лагера в Полша и няма да участва. Той почти се е възстановил, но не искаме да рискуваме. Все още е на процедури. Именно на него ще разчитаме на първенството в Унгария", разясни Назарян.

Еврошампионът от 2017 година Тарек Абделслам също пропуска надпреварата заради травми в кръста и рамото.

"За съжаление все още арменецът Айк Мнацканян не е получил български паспорт. Отлично е подготвен, не спира да тренира и е в изключителна форма. Много искаме да го използваме на световното, където би могъл да е сред претендентите за медал, но за съжаление липса на документи ни спират да го пуснем да се бори", допълни Назарян.

В момента жените са подготовка на комплекс "Диана", а мъжете в свободния стил също са в Румъния на лагер. Натурализираният чеченец Али Умарпашаев, който миналата седмица спечели бронз на турнира "Александър Медвед" в Минск (Беларус), също се присъедини към отбора в Румъния.

Фото: БТА

Коментар