Георги Вангелов е на полуфинал на Европейското

Начало / Други / Силови Спортове / Георги Вангелов е на полуфинал на Европейското

Георги Вангелов се класира на полуфинал в категория до 57 килограма на европейското първенство по борба в Букурещ, Румъния. По-късно днес българският национал в свободен стил ще срещне бронзовия медалист от последния световен шампионат Сюлейман Атлъ от Турция.
Вангелов започна турнира с победа с 4:1 срещу грузинеца Отари Гогава, а на четвъртфиналите българинът надви Джимчук Ринчинов от Беларус с 2:1. Така той стигна до схватката с Атлъ, който има бронз от световни финали за мъже и до 23 години, както и трето място на европейското първенство в Нови Сад през 2017-а.
Николай Щерев започна турнира в категория до 97 килограма в квалификациите и победи гръцкия борец Христос Самарцидис с 4:0, но след това загуби с 1:7 срещу бронзовия медалист от последните три европейски първенства Елизбар Одикадзе. Той обаче стигна до полуфинал и по-късно днес може да изтегли Щерев на репешаж
Шансове за медал има и Али Умарпашаев в категория до 70 килограма. Той победи с техническо превъзходство германеца Кевин Хенкел, а в следващата схватка отстъпи с 2:5 на Магомедмурад Гаджиев. На полуфиналите полякът ще срещне турчина Мустафа Кая.

Фото: БФ борба

Коментар