България приема световното по таекуон-до през 2019

Начало / Други / Силови Спортове / България приема световното по таекуон-до през 2019

България ще бъде домакин на Световното първенство по таекуон-до за юноши, девойки, мъже и жени през 2019 година в неолимпийската версия ITF.

Състезанието ще се състои от 24 до 30 август в пловдивската зала "Колодрума". Новината беше потвърдена и от президента на Българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов.

"Официално вече сме домакини на Световното първенство през 2019 година. Получихме поканата още преди две седмици на работната среща с колегите от Световната федерация, която беше в Пхенян. През 2015 година отново в Пловдив бяхме домакини на Световния шампионат и получихме високи оценки като организатор. Сега всички бяха категорични, че именно България заслужава отново да приеме най-големия ни спортен форум по таекуон-до ITF. Винаги сме работили много усърдно и професионално, когато сме били домакини на международно състезание. Ходим и в чужбина, виждаме там как се правят нещата и гледаме да изчистим грешките и всичко при нас да е наред. Адски трудно се прави всичко, защото реално контролираш дейността на над 150 човека, които са част от организацията. Много усилия положи и вицепрезидентът на федерацията и кмет на район "Тракия" в

Пловдив Костадин Димитров, защото през последните дни не спря да работи по темата за Световното. От цял свят у нас ще дойдат над 1000 души. В това число състезатели, треньори, лекари, масажисти, ръководители на делегациите и т.н. Започваме с план-графика още от тази седмица и първо се захващаме с намирането на легова база в Пловдив за толкова хора. Но ще се справим, сигурен съм", каза Богданов. 

Късно снощи пък в спортната зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" завърши Европейския турнир по таекуон-до ITF " България Оупън 2018", в който участие взеха 706 състезатели от 14 държави.

България стана комплексен шампион с рекордните 168 медала (38 златни, 44 сребърни и 86 бронза) в различните възрастови групи и категории. 

Коментар