България приема Европейско по бокс за момичета и девойки

Начало / Други / Силови Спортове / България приема Европейско по бокс за момичета и девойки

България ще бъде домакин на Европейско първенство по бокс за момичета и девойки, реши Европейската боксова асоциация. Шампионатът ще се проведе от 2 до 10 юли 2017 г. в София. 

Така Българската федерация по бокс за пореден път бе определена като надежден и отговорен организатор, домакин на големи боксови първенства.

За последните 5 години в България се проведоха над 10 големи боксови събития, организирани от БФБокс, АИБА и EUBC. През септември 2013 г. курортът "Албена" бе домакин на Световно първенство за момичета и девойки. През април 2014 г. в зала "Арена Армеец" в София се проведе Световно първенство за младежи и квалификация за девойки за Младежките олимпийски игри в Нанджин същата година.

През август 2014 г. българската столица прие и Европейско първенство за мъже на страните членки на Европейския съюз, а година по-късно в Самоков бе Европейското първенство за мъже. Континенталният шампионат за жени пък се проведе през ноември 2016 г. Страната ни прие и кръговете от професионалните боксови серии на АИБА (APB) в категория до 81 кг., където се раздадоха квоти за Рио 2016.

За отличната организация на боксовите събития в България президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински получи специални комплименти от президента на АИБА д-р Чън Куо У и президента на EUBC Франко Фалчинели.

Коментар